Bantningsguiden.com

Efedrin och effektiva alternativ

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Efedrin och effektiva alternativ

Många personer som vill gå ner i vikt, använder sig av olika preparat för att ge kroppen en liten skjuts på vägen. Man kan välja mellan ett flertal bantningspiller och tillskott. Ett som funnits på marknaden ganska länge var efedrin. Man kan utvinna efedrin från plantriket, eller framställa det på syntetisk väg. Efedrin har använts i Kina som medicin i tusentals år.

Efedrin är drogklassat i Sverige och bär med sig stora hälsorisker. Det finns lagliga alternativ som Lepigens X-Strong och Superstrong som har en liknande effekt för viktminskning genom ämnet synefrin vilket inte medför samma hälsorisker.

Hur fungerar Efedrin?

Som många andra stimulanter, påverkar efedrin synapserna i hjärnan. Man kallar det för ett centralstimulerande medel. Det leder till en högre puls och blodtryck, samt ger mer energi till personen. Efedrin har länge varit populärt med bodybildare för att man orkar träna mer och det inte bryter ner muskelmassa.

Efedrin påverkar kroppen på ungefär samma sätt som amfetamin och kokain. Man blir pigg och ämnesomsättningen ökar. Luftrören vidgas och man får mer syre till kroppen. En del har liknat effekten till den man får av koffein. Hela personen blir mer aktiv, och man får en riktig adrenalin skjuts. Många preparat som innehåller efedrin är kombinerade med kaffein för att öka effekten maximalt.

Precis som man kan få svårt att sova när man dricker för mycket kaffe, kan efedrin påverka sömnen. Det kan även påverka psyket, personer som lider av depression bör inte ta medel som innehåller efedrin.

Många har sett bra resultat när de använt efedrin för att gå ner i vikt. De hungerskänslor som ofta är ett stort hinder för viktminskning försvinner när man tar efedrin. Man får även mindre aptit, en fantastisk kombination när man vill bli av med några kilon. Med mer energi för träning blir det lättare att hålla sig till ett program med diet och träning. Detta är basen för stor och varaktig viktminskning.

Biverkningar med Efedrin

Det är vanligt med hjärtklappning och sömnproblem när man tar efedrin. Många har också rapporterat darrningar, oro och ångest. Efedrin har tagits bort från marknaden sedan några år tillbaka. Det är starkt beroendeframkallande, och kan förorsaka svåra hjärtproblem. Det har till och med rapporterats ett antal dödsfall. Efedrin säljs inte längre som kosttillskott, utan bara som en ingrediens i vissa receptbelagda mediciner.

Man ska vara väldigt försiktig om man köper efederin på nätet. Vissa företag som framställer efedrin kosttillskott blandar in andra kemiska substanser. Eftersom det inte längre är ett lagligt kosttillskott kontrolleras det inte av myndigheterna. I och med att man ofta blandar efedrin med kaffein, kan biverkningarna uppkomma även i mycket låga doser. Man ska alltså inte köpa efedrin var som helst.

För de som tycker om den effekt och verkning som efedrin har, finns det andra kosttillskott att välja på. Synefrin fungerar på ungefär samma sätt, men har färre biverkningar. Ett flertal producenter har bytt ut efedrin mot synefrin in sina produkter.

Efedrin och andra bantningspiller kan fungera bra som  en hjälp till att gå ner i vikt. Om man vill förbli smal, måste man lägga om sin livsstil. När man äter sund mat, i rätta proportioner, mår man mycket bättre. Resultatet blir också att man inte går upp i vikt så lätt.