Bantningsguiden.com

Bantningsmedel som funkar

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Bantningsmedel som funkar

Det finns idag flera olika substanser som kan hjälpa dig med din bantning, bantningsmedel kategoriserar vi som de aktiva substanserna i preparaten som idag finns på marknaden. Här kan du läsa mer om dessa substanser och örter som kan hjälpa dig mot en effektivare viktnedgång.

Orlistat

Orlistat är ett läkemdel som varit godkänt i Sverige sedan 1998, många känner vid bantningsmedlet orlistat genom Alli som är ledande försäljare av orlistat på svenska marknaden.

Orlistat fungerar genom att föra ut fettet i maten genom avföringen istället för att låte det absorberas av kroppen, Orlistat säljs endast till personer över med över 28 i BMI och över 18 år, dock är Orlistat receptfritt sedan 2009.

Hoodia

Hoodia är ett bantningsmedel som kommer från kaktusplantan Hoodia Gordonii vilken kan finnas i några av världens öknar t.ex. i Botswana och Namibia. Kaktusplantan har länge använts som bantningsmedel på grund av dess förmåga att dämpa aptiten.

Till en början användes Hoodia Gordonii främst av urbefolkningen för att klara av de långa etapper man behövde förflytta sig genom de stora öken landskapen. Den främsta substansen som verkar som hungerstillande i Hoodia är Molekylen p57.

Acai bär

Acai bär har på senare tid fått stor uppmärksamhet i media på grund av dess hälsofrämjande egenskaper, fyllda med vitaminer, antioxidanter och proteiner. Acai bär har sen urminnes tider konsumerats av människor, men först på senare tid blivit populärt som ett bantningsmedel.

Att klassa Acai bär som bantningsmedel är dock något som vi tar avstånd från, vi inkluderar dom i denna uppställning baserat på de positiva egenskaper de tillför kroppen och den klara trend där Acai bär marknadsförs som en bantningsprodukt.

Istället för ett bantningsmedel är Acai bär en hälsokälla. Bären hjälper dig stärka ditt immunförsvar och öka blodcirkulation genom en mängd antioxidanter. Dess potens av E-vitamin bidrar även till fräschare hud och bibehållet välmående.

Synefrin

Synefrin är ett ämne som endast används i olika former av bantningsmedel. Det har fått stor popularitet som ett alternativ till efedrin, då vissa studier visat liknande effekter. Effekterna så påståtts från bantningsmedel med Synefrin är bland annat en minskad aptit, fettförbränning, ökad energi, ökad metabolism, viktminskning och ökad kropps temperatur. Synefrin finns b.la i bantningspillret Lepigen Superstrong.

Xantan

Xantan: E-415 är en typ av kostfiber vilken generellt används som förtjocknings agent i t.ex. sallad dressing. På senare tid har den börjat användas som bantningsmedel för att bilda en förtjockning i magsäcken vilken minskar hunger känslor.

Koffein

Koffein hjälper dig med fettförbränning genom att frisätta fett ur fettdepåer. Det har på senare tid börjats användas mer i bantningsmedel på grund av dess positiva effekter för bantnings, speciellt i kombination med andra preparat.

Chilipeppar

Ämnet Capsaicin i chili har visat sig både öka ämnesomsättningen och sänka aptiten. Utöver detta innehåller chili även massor med vitaminer och antioxidanter, ni kan läsa mer om Casaicin och hur det används både i mat och medicin på wikipedia.

Ingefära

De flesta vet att ingefära kan hjälpa en utsatt hals vid förkylning, men det finns även studier som visar att de kan dämpa hunger och öka ämnesomsättningen, det kan konsumeras på många sätt och håller även förkylningen borta då det sägs stärka immunförsvaret.

Äppelcidervinäger

Det finns precis som ingefära flera fördelar med Äppelcidervinäger, men en av de främsta är dess förmåga att sänka kolesterolet & påskynda vår matsmältning. Det hjälper även till att dämpa aptiten och göra så du känner mättnad längre efter måltider. Ta det i extrakt i tablett form eller blanda en matsked ofiltrerad äppelcidervinäger i ett glas vatten innan måltid.