Bantningsguiden.com

Fygvärdinnedieten

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Fygvärdinnedieten

Flygvärdinnedieten har varit populära i flera årtionden. Det sägs att dieten skapades av flygpersonal som ju måste vara smala hela tiden. Men det är inte bara flygvärdinnor som vill gå ner i vikt snabbt och effektivt.

Vad är flygvärdinnedieten?

I princip är flygvärdinnedieten en lågkaloridiet. Man kör hårt i fem-sex dagar med dieten, och de lovar att man går ner 5 kilo på denna tid. Man får äta proteiner och grönsaker, samt frukt. Det finns olika varianter av flygvärdinnedieten, men det är inte så stora skillnader mellan dem.

Till frukost varje dag kan man dricka kaffe eller te’, men utan mjölk eller socker. Vidare kan man äta frukt på morgonen. Vissa menar att det är bästa att hålla sig till en halv grapefrukt, medan andra säger att man kan variera med olika frukt.

Lunch består av kött och grönsaker. Man äter fisk, fågel, lamm och nötkött. Till detta äter man en sallad, utan dressing. Med vissa varianter kan man ta ett glas tomatjuice eller en frukt till efterrätt. Middagen är ganska lik lunchen, men man kan även äta hårdkokta ägg. Dag 2 äter man bara grönsaker till middagen. Man får inte äta någonting mellan måltiderna, men det rekommenderas att man dricker mycket vatten.

För- och nackdelar med flygvärdinnedieten

En klar fördel med flygvärdinnedieten är att man går ner i vikt om man följer den. Många tycker heller inte om att behöva räkna kalorier eller väga mat. Med flgyvärdinnedieten behöver man inte tänka efter så mycket, allt är redan reglerat. Detta gör det lättare att följa den.

En nackdel är att det är en tuff diet. Om man inte smygstartar lite, och vänjer kroppen någon vecka innan, kan det vara svårt att inte fuska. För den som är van vid att äta bröd och potatis kan det vara en kamp. Dessa är basvaror som de flesta använder i sin dagliga kost. Man måste vara mycket motiverad för att avstå helt och hållet under flera dagar. Många får även huvudvärk av den drastiska omkastningen i dieten. Det kan lindra lite om man ser till att dricka mycket vatten.

Många har lyckats bra med flygvärdinnedieten när de behövt gå ner i vikt före ett bröllop, en middag eller dylikt. Man måste vara väldigt försiktig så man inte går upp i vikt igen. Det är lätt att komma in i en ond cirkel med jojo-bantning. Det bästa är att använda flygvärdinnedieten till att gå ner i vikt snabbt, samtidigt som man lägger om kostvanorna.

Har du prövat Flygvärdinnedieten? Lämna gärna dina åsikter nedan!