Bantningsguiden.com

Kålsoppa dieten

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Kålsoppa dieten

Det finns många varianter på kålsoppa dieten, från alla världens hörn. Alla bygger på principen att man nästan bara äter denna soppa under en viss period för att gå ner snabbt i vikt. Vanligtvis brukar man hålla sig till dieten i en vecka. Det är viktigt att dricka mycket vatten när man bantar med kålsoppa dieten.

Hur fungerar vitkålsoppa dieten?

Basen för denna bantningskur är en soppa med vitkål som bas. En del menar att kål ökar fettförbränningen i kroppen. Man blandar kål med andra grönsaker, främst lök, morötter och tomat. Det hela får koka ihop med lite buljong. Man ska inte passera soppan utan äta den som den är med alla grönsaksbitarna. Detta för att ge större mättnadskänsla. Denna soppa ska man äta varje dag, i kombination med annan mat.

  • Dag 1 får man äta frukt och soppa, dock inga bananer.
  • Dag 2 är det kålsoppa och grönsaker som gäller, i tillägg till frukt. Man bör undvika torkade bönor och ärtor, samt majs. På kvällen kan man äta en stor, bakad potatis med lite smör.
  • Dag 3 är samma som dag 2, det vill säga soppa, grönsaker och frukt.
  • Dag 4 får man äta kålsoppa och dricka så mycket skummad mjölk som man vill. Det är även tillåtet med upp till 8 bananer.
  • Dag 5 introduceras proteiner. Cirka 500 gram nötkött och 6 färska tomater kan man äta. Kålsoppan ingår också, naturligtvis.
  • Dag 6 Kålsoppa, nötkött och grillad kyckling (utan skinn). Man kan också äta så mycket grönsaker som man vill.
  • Dag 7 Idag kan man äta brunt ris och dricka så mycket osötad fruktjuice som man vill. Obegränsad mängd grönsaker och kålsoppa.

För- och nackdelar med kålsoppa dieten.

En klar fördel med denna diet är att man snabbt går ner i vikt. De flesta tappar 3-5 kilon under veckan. Som vanligt när man går ner i vikt snabbt, är det lätt att gå upp igen om man går tillbaka till sina vanliga matvanor efteråt. Detta kan man lätt undvika genom att ändra sin kost på ett mindre drastiskt sätt.

Med kålsoppa dieten frigörs många toxiner i kroppen, det är en riktig utrensning. Detta är en av anledningarna till att det är viktigt att dricka mycket vatten under veckan. Det hjälper kroppen att skölja ut överflödiga toxiner och fett.

En nackdel är att det är svårt att få i sig all den näring man behöver. Många känner sig trötta och hängiga under dieten. För att undvika det kan man ta tillskott eller vitaminer. Som med alla andra dieter bör man fråga en läkare först om man är osäker eller har någon sjukdom.

Många tycker om kålsoppa dieten för att man kan äta sig mätt. Efter någon dag blir det dock lite tråkigt med samma mat, och i slutet av veckan vill många inte ens höra nämnas ordet kål. De flesta känner att kroppen rensas ut lite, vilket ger mer energi att fortsätta med bra matvanor. Eftersom man går ner i vikt, blir det som en kickstart. Det är lättare att fortsätta när man ser resultat.