Träning för viktminskning

Träning för viktminskning

Träning för viktminskning

Träning är under rätta förutsättningar inte bara ett effektivt sätt för viktminskning utan även stärkande för både kroppen och hälsan. En hälsosam livsstil kräver inte nödvändigtvis ett aktivt träningsprogram utan bara enkla val som att ta trapporna istället för hissen och gå eller cykla till jobbet istället för att ta bilen. Vardagliga ändringar kan verkligen få igång din viktminskning.

Om du har som mål med din träning att gå ner i vikt är det viktigt att du är införstådd med grund principen med viktnedgång dvs. viktminskning sker då kroppen ligger på ett underskott av energi. Fysisk träning av alla sorter förbrukar energi vilket gör att du lättare kan hamna på ett underskott utan att minska ditt näringsintag.Det kan va lätt att gå ner i vikt med rätt träningsredskap.

Träning för viktnedgång kan dock förstärkas i effekt genom kombination av funktionell och hälsosam diet vilket i vissa fall rekommenderas i vissa träningssammanhang som t.ex. Cross-fit där en Paleo diet förespråkas för en hälsosam och aktiv livsstil. Dieten är alltid viktig, speciellt vid fysisk påfrestning läs därför gärna mer i vår diet sektion.

Träningsredskap för viktminskning

För att banta effektivt krävs det att man tränar rätt. Då lågintensiv träning tillåter dig förbränna med fett i relation till din kalori förbrukning brukar denna lyftas fram då man eftersträvar fettförbränning, den är också generellt lättare för kropp och leder och ger än bra start på ens bantning. Här är några träningsredskap vi rekommenderar för lågintensiv träning:

Roddmaskin

En roddmaskin är ett ypperligt redskap för viktminskning, förutom att det är ett träningsredskap som kan få dig att bränna väldigt mycket kalorier (upp till 700-900 kalorier i timmen) så hjälper det också till att stärka hela kroppen, och förbättra din hållning genom en effektiv träning av mage och rygg. Här är några bra billiga roddmaskiner vi rekommenderar:

Löpband

Ett löpband för viktminskning kan vara en väldigt bra investering, i Sverige förhindrar vädret oss lätt från att ut och springa och gym motivationen är inte alltid på topp. Kom i form snabbt med hjälp av ett eget löpband som du kan ha i ditt eget hem. Förutom att bränna en massa kalorier hjälper ett löpband dig att förbättra din kondition radikalt. Här är några bra billiga löpband vi rekommenderar:

Gåband

En morgonpromenad är ett av det bästa sätten att få sin dagliga dos av skonsam lågintensiv träning. Dessutom är gåband billigare generellt än löpband och kan vara ett smart val för dig som har sköra leder eller bara vill börja din bantning i ett lite lugnare tempo. Ett gåband gör precis som ett löpband att du slipper lämna hemmet för att träna när vädret är tråkigt. Här är några bra billiga gåband vi rekommenderar:

Variation av Träning

Som sagt tidigare kan även små förändringar i vardagen hjälpa en att gå ner i vikt men för större förändringar krävs vilja och ett engagemang. Varierad träning är speciellt effektiv då du både kan utsätta din kropp för lågintensiv och hög intensiv träning vilket även ger din muskulatur mest stimulering.

Ett exempel på varierad träning för viktminskning kan vara att starta dagen med en morgonpromenad och senare träna intervall löpning. Den hög intensiv träningen kan vara allt från styrketräning, Cross-fit, spinning eller kampsport och ger dig inte bara muskelutveckling utan effektiv kalori och energi förbränning.

Den mentala biten av Träning

Träning för viktminskning

För att verkligen lyckas med din viktnedgång krävs det att du är engagerad och verkligen vill gå ner i vikt av rätt skäl. Om du är medveten om att du har problem med att fullfölja din bantning och tidigare misslyckats kan en viktklubb vara ett bra alternativ till framgång. Att verkligen bestämma sig för att gå ner i vikt och sedan fullfölja är oftast den största motgången, och blir lätt ett kortvarigt engagemang efter t.ex. ett nyårslöfte.

För att inspirera din bantning kan det vara bra att föra någon typ av anteckning över din bantnings process, notera din vikt veckovis, börja blogga eller gör status uppdateringar på facebook eller twitter om dina framgångar. Faktum är att det oftast är mycket lättare att svika sig själv än människor i ens närhet.