Bantningsguiden.com

Pulverdiet

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Pulverdiet

Det finns många människor som vill gå ner i vikt, men tycker att det är jobbigt att komma i gång. Man måste köpa speciell mat, väga och mäta upp den, osv. Bara tanken på att behöva planera och ändra på sina vanor får dem att ge upp redan innan de börjat. Många av dessa har lyckats med en Pulverdiet.

Hur Pulverdiet fungerar

Med en Pulverdiet byter man helt enkelt ut en måltid mot ett pulver som blandas med vatten. Detta pulver innehåller näring, men väldigt få kalorier. Det är vanligt med 100-200 kalorier per portion. Genom att dra ner på kalorierna, så går man automatiskt ner i vikt. Man behöver inte planera och laga till speciella måltider, det är fort och lätt att blanda till en måltid.

Man kan välja hur många måltider man vill ersätta med Pulverdiet. Ofta så rekommenderas en eller två måltider om dagen. Man kan lätt få obehag om man byter ut för många måltider på en gång, det blir för få kalorier. Det är vanligt med huvudvärk och trötthet om man går ut för hårt.

Man kan köpa många olika sorter Pulverdiet idag. De kommer i en mängd smaker och innehåll. Det finns speciell Pulverdiet som är laktosfri, andra passar bra för vegetarianer, osv. Förutom de vanliga jordgubbs- och chokladsmakerna, som funnits länge, kan man nu få Pulverdiet med till exempel capuccino smak eller chokladmint. För den som vill byta ut olika måltider, kan man också pröva de soppor som finns i olika smaker.

Hälso åtgärder vid Pulverdiet

Det rekommenderas att man inte följer Pulverdiet i mer än två-tre veckor utan att prata med sin läkare. Faktum är att det ofta är bäst att diskutera med en doktor redan innan man börjar med en bantningskur. För Pulverdiet är menat som en hjälp att snabbt gå ner i vikt, inte något man ska hålla på med i längden. Perfekt för att bli av med några extra kilon utan att behöva bekymra sig för mycket om vad man äter.

Många finner att de behöver kombinera de olika Pulverdiet varianter som finns. Man blir fort trött på en speciell smak och konsistens om man äter den varje dag. Det gäller att hitta den sort som passar bäst för en själv. En del kombinerar också pulvren med frukt och grönsaker. Med sopporna är det lätt att lägga i lite grönsaker för att man ska få tugga mer. Andra blandar Pulverdiet med frukt, för mer smak och energi.

Det är viktigt att tänka över sin kostsituation för att inte gå upp i vikt igen när man sluter med Pulverdiet. Under tiden som man byter ut sina måltider med pulver, är det bra att sakta börja lägga om koststilen.  Många känner att med Pulverdiet så får de mer energi och tid över, samt mer lust att göra någonting åt kosthållningen. När man ser resultat, blir man också motiverad. Det är lättare att äta sunt när man redan har gått ner lite i vikt, det känns dumt att gå upp igen när man jobbat så hårt för att bli av med övervikten.

Har du prövat pulverdiet? lämna isåfall en recension nedan!