Bantningsguiden.com

Viktväktarna

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Viktväktarna

Viktväktarna är mycket välkända, och många har prövat deras program. De har funnits i cirka 40 år nu. Grundaren, Jean Nidetch, samlade sina väninnor för att prata om varför det var så svårt att gå ner i vikt. Genom åren har de förbättrat och förändrat sitt program. Det senaste kallas för ProPoints programmet.

Hur fungerar Viktväktarnas program?

Med Viktväktarnas ProPoints program, får all mat ett värde. Detta grundas på matens näringsinnehåll. Man räknar även ut hur många poäng olika maträtter har. Detta underlättar programmet ganska mycket, eftersom man inte behöver räkna ut hur mycket en viss maträtt är värd hela tiden. Man kan i princip äta vad man vill, bara det totala antal poäng inte överskrids under en vecka. Detta betyder att man kan programmera in efterrätter och dylikt, om man tycker det är viktigt.

Med Viktväktarna lär man sig vad man ska äta och när. I tillägg lägger de stor vikt på möten och grupper, där man kan få stöd och råd. Allt detta ingår i de fyra pelarna i deras metod. Motivation, mat, möten och motion. Tanken med Viktväktarna är att man inte bara ska gå ner i vikt. Genom att lära sig att äta rätt ska man kunna hålla sig på den nivå man uppnått. Det blir en automatisk del av ens liv.

När man går på Viktväktarnas möten, kan man få personlig vägledning av en av deras konsulenter. Detta är en person som själv använt sig av programmet för att gå ner i vikt, och som sedan utbildats till att leda dessa grupper. Först vägs man in, helt privat. Detta är en hjälp till att se om man uppnått sina delmål. Man får också material och recept som kan hjälpa till att fortsätta med Viktväktar programmet under den kommande veckan. De säljer även olika produkter. Man kan, till exempel, köpa kokböcker, köksredskap och snacks.

Vad får man hos Viktväktarna Online?

Nu för tiden är det också möjligt  att vara medlem av Viktväktarna på nätet, något som har hjälpt många. Det är ofta svårt att hitta tid att gå på möten, eller man bor långt borta. På Viktväktarna Online får man personligt anpassade recept och råd, baserat på längd och vikt. Man har tillgång till programmet, samt verktyg för att utvärdera sina vanor. Det finns även ett Forum, där man kan delta for att få lite mera stöd och tips.

Något som många tycker om med Viktväktarna, är alla de recept och kokböcker som är framställda. Man behöver inte tänka så mycket på vad och hur man ska äta. Det är bara att välja en meny eller måltid från Viktväktarnas recept, och laga till den. Man kan antingen köpa en av deras kokböcker, eller få recepten på nätet. Det gör det mycket snabbare och enklare att följa dieten.

Med Viktväktarnas program kan man lära sig kontrollera sitt ätande, så man får en balans. Om en diet är för tuff, är det lätt att ge upp. Därför satsar Viktväktarna istället på att hjälpa folk välja rätt mat och planera sitt ätande.

Har du prövat viktväktarnas program? Lämna gärna en recension nedan!