Bantningsguiden.com

Proteinpulver för viktminskning

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Proteinpulver för viktminskning

Proteinpulver har länge använts av folk som tränar på allvar. De hjälper kroppen att bygga upp stora, fina muskler.  Men man kan också använda proteinpulver för viktminskning. Det finns många olika sorters proteinpulver, i olika smaker. De fungerar lite olika, beroende på vilket ämne de innehåller.

Fördelar med proteinpulver för viktminskning

När man försöker gå ner i vikt och banta är det ganska vanligt att kroppen reagerar genom att göra sig av med muskelmassa. Speciellt med de snabba bantningskurerna brukar detta vara ett problem. Eftersom muskler hjälper till att bränna fett, och man behöver sina muskler, är detta något man vill undvika.

Det bästa sättet att gå ner i vikt är att kontrollera vad man äter samtidigt som man motionerar regelbundet. När man tränar bygger kroppen upp musklerna, vilket hjälper kroppen att bli av med överflödigt fett. Musklerna fortsätter att bränna fett även efter träningen. Till och med när man sover så arbetar kroppen med viktminskningen.

För den som vill gå ner i vikt kan proteinpulver vara ett alternativ när man ska äta ute. Det är inte alltid så lätt att kontrollera vad det serveras för mat, och för många kan det vara en för stor frestelse. Har man med sig en dos pulver, kan man bara blanda med vatten och måltiden är klar. Likaså när man vill ta något efter träningen, för att förstärka effekten, är proteinpulvret lätt att ha med sig i väskan. Många tycker om att dricka något efter träning, istället för att äta, och proteinpulvret håller sig fräscht.

Faror med proteinpulver för viktminskning

Det kan vara lätt att få i sig för mycket protein. Om man dels äter vanlig mat, samt intar proteinpulver, kan det lätt bli en rejäl överdosering. Detta gör att njurarna belastas, eftersom överflödigt protein kommer ut med urinen. Man ska därför hålla ett öga på hur mycket protein man får i sig varje dag. Proteinpulver är tänkt som ett komplement till den övriga kosten. Man brukar rekommendera att en vuxen människa dagligen ska inta 0.8gram protein per kilo kroppsvikt. De som vill använda proteinpulver för viktminskning eller kroppsbyggnad brukar inta det dubbla. Det är när man kommer upp i ännu högre värden som det brukar bli påfrestande för njurarna.

Ett antal proteinpulver utvinns från mjölk. Vassleprotein och kasein, till exempel, är två av de vanligaste ingredienserna i proteindrycker. De är båda två mjölkprodukter. Har man laktosintolerans ska man vara försiktig med dem. Likaså innehåller många pulver kolhydrater och sötningsmedel. En del tycker det blir lite för sött, speciellt om de håller sig till en diet med få kolhydrater.

Som med all annan bantning får man räkna med att jobba hårt om man vill gå ner i vikt med proteinpulver. Det är ett komplement till träning och diet. Man kan inte äta som man vill och tro att ett proteinpulver ska få en att gå ner i vikt. Motion och muskelbyggnad, i kombination med rätt mat, är utmärkta sätt att gå ner i vikt. Proteinpulver kan vara till stor hjälp när man satsar på träning, och resultatet blir att man går ner i vikt.