Bantningsguiden.com

Power walking för enkel viktnedgång

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Power walking för enkel viktnedgång

Något som blivit väldigt populärt på senare tid, som en effektiv metod för viktnedgång är Power Walking. Att motion är bra när man vill banta är ingen nyhet men just hur kroppen reagerar på lågintensiv träning kan vara intressant för dig att veta, speciellt om du vill behålla din muskel styrka samtidigt som du går ner i vikt.

Vad är Power Walking?

Power Walking är en snabb gångstil där man går i i närheten av så snabbt kroppen klarar av, typiskt runt 7-9 km i timmen. För att det ska kvalificeras som Power Walking istället för löpning eller jogging är det viktigt att en fot hela tiden har kontakt med marken.

Power Walking har nyligen ”Boomat” och blivit väldigt populärt då det ger ett alternativ till människor som har svårt att jogga eller motionera på annat sätt, och samtidigt ger bra lågintensiv träning. Faktum är att många så kallade Bodybuilders använder Power Walking för att förbränna fett och underhudsfett innan tävling.

Du kan räkna med att förbränna lika många kalorier genom power walking som genom löpning under utsatt distans, självklart går det fortare att löpa men du riskerar också att använda muskler som bränsle för kroppen om du ligger på ett kalori underskott. Den lågintesiva träningen bidrar till lågbelastning och en syreupptagningsförmåga mellan 50 och 70 procentenheter.

Vem kan träna Power Walking?

Svaret är alla. Powerwalking eller ”Gåggning” som det blivit känt som på senare tid är något som passar alla från nybörjare till proffs som vill höja pulsen och förbränna fett, för att gå mer motstånd kan man integrera intervallträning där power walking blandas med löpning i intervaller.

Om man vill ha lite extra support när man börjar med power walking kan gångstavar vara ett utmärkt alternativ att förbättra balansen och samtidigt överföra lite belastning till armarna från benen. Power walking är dessutom ett utmärkt sätt att träna tillsammans med vän eller väninna, så varför inte börja power walking tillsammans?

Power Walking för maximal viktnedgång

Det finns en del att tänka på för att få ut maximalt av din power walking. För att förbränna maximalt med fett rekommenderas det att du går din power walk på morgonnen direkt efter uppstigning, för ännu bättre förbränning kan du konsumera kaffe, grönt te eller bantningspiller innan du ger dig ut. Om du samtidigt tränar och bygger muskler rekommenderas det dock att du får i dig lite protein innan du ger dig ut på power walk för att minska risken att kroppen använder muskler som bränsle.

Power walking är något av det enklaste bantningstipsen man kan få, allt handlar dock om att verkligen göra det. Så om du verkligen vill gå ner i vikt se till att sätta upp ett schema inför veckan där varje morgon börjas med en dos power walking, du kommer snabbt lära dig uppskatta den friska luften på morgonen och samtidigt främja din egen viktnedgång.