Bantningsguiden.com

Blogg

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Omega 3 ökar din Ämnesomsättning

Att fett inte nödvändigtvis behöver vara ont när man försöker banta är ingen nyhet, utan har varit ett faktum sedan dieter som GI metoden och LCHF introducerades.  Dock finns det självklart olika bra typer av fetter och i denna artikel kommer vi diskutera en av de absolut nyttigaste typerna; Omega 3, vilken utöver sina hälsoegenskaper kan öka din ämnesomsättning.

Hur hjälper Omega 3 min ämnesomsättning?

Höga nivåer av omega-3 ökar insulin känsligheten. Om din kropp är känslig mot insulin låter kroppen inte tillverka lika stora nivåer efter en måltid vilket också leder till att mindre fett lagras. En väl prövad metod är att ta Omega 3 efter morgonpromenaden för att få mindre fettlagring efter måltid.

Hälsofördelar

Omega 3 har flera hälsofördelar och är ett perfekt kosttillskott för dig som vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt, här är några av fördelarna:

Om du har ett underskott av Omega 3 i din diet kan tillskott hjälpa dig minska inflammationer, och detta gäller inte endast i relation till träning utan även huvudvärk och andra krämpor. Omega har även flertalet väldokumenterade hälsoeffekter för nervsystem, cellmembran, hjärta & hjärna.

Hur du kan få mer Omega 3 i din diet

Ser man till hur människan levt tidigare så har vi i naturligt tillstånd konsumerat mellan 30-40 gram av omega 3 dagligen, enligt viss forskning ska denna mängd av omega 3 i ens diet främja en mot nästan alla typer av sjukdomar.

Omega 3 finns främst i fisk, så om detta inte är inkluderar i din diet är det tid att börja. Om du skulle vara trogen en diet som inte inkluderar fisk så är det lättaste sättet att få  i sig omega-3 genom kosttillskott. Här är några andra bra källor till omega 3:

  • Kött
  • Fisk
  • Nötter
  • Grönsaker
  • Animaliskt protein

Tips

När det kommer till omega-3 kosttillskott ska du se till EPA och DHA värdet vilket signalerar om hur koncentrerat tillskottet är. Desto högre procent desto bättre. Följ dos rekommendationen och komplimentera en fullgod kost för att öka din ämnesomsättning med hjälpa av Omega 3.