Bantningsguiden.com

Måltidsersättning för viktminskning

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Måltidsersättning för viktminskning

Det är mycket vanligt att man går upp i vikt under vintermånaderna. När det är mörkt och kallt ute är det svårt att komma ut och motionera. Julhelgen med gäster och god mat gör sitt till för att man ska lägga på sig några kilon. För den som vill bli av med extrakilon, eller undvika att få dem, kan måltidsersättning vara ett bra alternativ.

I princip går man ner i vikt när man förbränner mer energi än man tar in genom kosten. Detta kan man göra på olika sätt. Om man rör på sig och tränar, så börjar kroppen så småningom att ta från fettdepåerna i kroppen för att få energi. Resultatet blir att man går ner i vikt. Man kan också välja att dra ner på mängden mat man äter, eller vilken sorts mat. Många tycker dock inte om att följa ett program med träning och diet, och väljer istället att gå ner i vikt med hjälp av måltidsersättning. Andra använder det som ett komplement till sitt träningsprogram.

Hur måltidsersättning kan användas för viktminskning

Man ska inte använda måltidsersättning istället för alla måltider, utan bara vissa. Man brukar rekommendera en eller två om dagen. En kvinna som är lite aktiv i sitt dagliga liv behöver inte mycket mer än 2 000 kalorier om dagen. Behovet kan variera beroende på olika faktorer. En måltidsersättning innehåller vanligtvis mellan 200-400 kalorier. Samtidigt är den sammansatt så att man får i sig de flesta av de näringsämnen och vitaminer man behöver, fast i mer koncentrerad form.

En orsak till att många föredrar måltidsersättning som ett sätt att gå ner i vikt, är att man slipper tänka så mycket på vad man äter. Allt är redan förberett, man bara blandar ihop och äter det. Man får i sig tillräckligt med näring, samtidigt som man går ner i vikt. För den som lever ett stressigt liv, och inte vill bekymra sig om att handla eller laga till speciell mat, är det ett utmärkt alternativ med måltidsersättning.

Olika måltidsersättning

I början så bestod de flesta måltidsersättning av ett pulver som man blandade med vatten och sedan drack som en slags milkshake. Det smakade mer eller mindre mjöligt, och det var inte alltid så lätt att hålla på med i längden. Nu för tiden har man mer val, och det smakar bättre också. Det finns pastarätter man kan köpa som måltidsersättning. Mexikansk, thailändsk och laktosfri mat är också tillgängligt. Naturligtvis finns det milkshake och smoothies också, med förbättrad smak och konsistens. För den som vill ha något att tugga på, kan man välja på många olika sorter måltidsbars.

Det rekommenderas att man använder måltidsersättning i en begränsad tid, cirka två veckor i taget. Måltidsersättning kallas ofta för VLCD eller LCD som står för Very Low Calorie Diet och Low Calorie Diet. Det betyder att man intar färre kalorier än vad kroppen egentligen behöver. Därför ska man inte byta ut samtliga måltider, och heller inte använda måltidsersättning under längre perioder. Måltidsersättning är bara för friska, vuxna personer. Om man använder det på rätt sätt kan det ge en riktig kick-start och hjälpa en att gå ner mycket i vikt.

Om du prövat måltidsersättning för viktminskning, lämna då en recension nedan och berätta om din upplevelse!