Bantningsguiden.com

Gå ner I vikt med äppelcidervinäger

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Gå ner I vikt med äppelcidervinäger

När det kommer till att gå ner I vikt så finns det alltid en mängd skrönor och gamla knep som folk försöker övertyga en med trots att det inte finns något stöd av forskning. Ett av dessa är äppelcidervinäger som många gånger nämns i bantning sammanhang utan att någonsin bevisats öka ämnesomsättning eller främja viktnedgång.

Så varför har äppelcidervinäger använts som en hälsodryck i tusentals år om den inte visat sig effektiv i vetenskapliga studier? Svaret är enkelt, människor mår bra av att konsumera det och forskningen är tydlig när det kommer till andra hälsofrämjande kvaliteter i äppelcidervinägern som rikligt innehåll av vitaminer, mineraler och fibrer.

Detta gör också att områdena för dess användning är många, t.ex. vid utvärtes bruk för att råda bot på vissa hudproblem, sänka blodfetter eller hejda förkylningar. Dessutom är äppelcidervinäger ett utmärkt tillskott mott trötthet vilket är en essentiell faktor vid viktnedgång.

Om detta inte skulle vara nog så används äppelcidervinäger även till hår inpackning, dålig andedräkt och för att råda bot på tandkötts åkommor, dessa huskurer är ofta väldigt gamla och har gått i generationer för att folk upplever att de verkligen fungerar.

Kan äppelcidervinäger hjälpa min viktminskning?

Många rapporterar att äppelcidervinäger ger en minskad aptit och dessutom får en att känna sig mätt längre, detta är givetvis eftertraktade egenskaper då man vill gå ner i vikt. Speciellt effektivt sägs det vara för att få slut på sötsuget, och småätandet som sker mellan måltider.

Trots detta sägs äppelcidervinäger även påskynda matsmältningen och vara väldigt effektivt för att sänka kolesterolet i kroppen. Vissa studier visar att man kan sänka sin kolesterolhalt upp till 30% genom att använda äppelcidervinäger dagligen.

Olika former av Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan drickas utspätt med vatten men är inte populärt hos många då äppelcidervinäger har en något frän smak. Därför har det nyligen även kommit äppelcidervinäger piller till marknaden som är lätta att få ner även för den med kräsna smaklökar.

Komponenter av äppelcidervinäger har även börjat dyka upp i vissa bantningspiller på senare tid för dess hungerdämpande egenskaper. Annars är den billigaste äppelcidervinägern den du köper koncentrerad på flaska.

Summering

Äppelcidervinäger har kanske inte forskningen bakom sig i bantnings sammanhang men upplevs av många som hungerdämpande och kan vara speciellt effektivt om du små äter mycker. Dock har det flera nyttiga egenskaper och främjar hälsan hur som helst. Har du prövat att banta med äppelcidervinäger? Skriv en recension nedan och säg vad du tycker!