Bantningsguiden.com

Crosstrainer fettförbränning

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Crosstrainer fettförbränning

De senaste åren har det blivit populärt att träna med en crosstrainer. Man arbetar med både över- och underkroppen samtidigt och kan variera vilket motstånd man vill ha. Om man känner för att köra ett hårt pass är det alltså möjligt. Träningen sliter inte lika mycket på lederna som till exempel jogging eftersom vikten fördelas på hela kroppen. Man kan träna både kondition och styrka, samt öka sin fettförbränning med crosstrainer.

Crosstrainer träning

Det är många som har upptäckt fördelarna med en crosstrainer. Träning ska inte bara förbränna fett, det ska också vara kul – och det är det när du tränar med en crosstrainer. Kanske har du spanat in dem på gymmet, du kanske redan har en crosstrainer hemma eller funderar på att köpa en. En crosstrainer kan liknas vid en mix av ett löpband, en spinningcykel och en stepmaskin, vilket gör att det låter mer komplicerat att använda den än vad det faktiskt är. Här får du steg-för-steg-instruktioner för din att du ska komma i gång med din träning med en crosstrainer.

Så här tränar du på en crosstrainer

Det finns mycket att tänka på för den som precis har börjat träna på crosstrainer, men också för den som nyligen har börjat. Innan du börjar, se till att du har koll på följande delar:

Rätt inställningar

Innan du börjar trampa behöver du ställa in rätt inställningar så att det inte blir varken för tungt eller för lätt för dig att träna med crosstrainer. Börja med att ställa in din vikt så att beräkningen av kalori- och fettförbränningen blir så korrekt som möjligt.

Motstånd och mål

Ställ in hur stort motstånd du vill ha. Observera att det inte är antalet meter som avgör hur mycket kalorier du förbränner, utan det handlar om hur mycket du kämpar för att ta dig framåt. Tänk på att skynda långsamt och börja med att sätta mål som känns lätta att uppnå, innan du höjer din ambitionsnivå. Att förbränna cirka 100 kalorier per 10 minuter är en rimlig målsättning för många som börjar med crosstrainer som träning.

Variera din träning

De flesta trampar framåt och endast framåt när de tränar på crosstrainer, men faktum är att det bästa är att variera sig genom att också trampa baklänges. Då tränar du fler muskelgrupper och får en träning som aktiverar ännu större del av kroppen.

Använd armarna

Om du endast tar i med benen kommer det att kännas tungt och träningen kommer inte att bli lika kul. Träning med crosstrainer involverar även armarna. Använd dem för att avlasta benen. Om du vill kan du köra kortare intervaller där du tar i mer med armarna än med benen och tvärtom. Kom ihåg att en crosstrainer hjälper till att träna hela kroppen!

Spänn bålen

För att inte belasta dina muskler fel och för att undvika skador är det viktigt att du spänner hela bålen. Dra in magen och sträck på ryggen. Du ska inte luta dig framåt över handtagen, utan du ska hålla hakan högt och vara rak i kroppen. Då både ger träningen mest och du undviker att åka på skador det första du gör.

Träning på crosstrainer är träning som ger resultat!

Crosstrainer modeller

När man vill gå ner i vikt är det viktigt att kombinera motion med rätt kost. Vilken diet man än väljer, bör man äta mindre än man gör av med. För att öka fettförbränning med crosstrainer väljer många att köra lite lugnare pass, flera gånger i veckan. Det stämmer inte att man förbränner mer om man tränar hårdare. Just under träningen så kan det nog vara så, men man vill att fettförbränningen ska fortsätta långt efteråt. Därför rekommenderar man lågintesiv träning. Kroppen återhämtar sig snabbare, men förbränningen fortsätter.

En annan anledning till varför det fungerar bra med fettförbränning med crosstrainer är att man bygger upp sina muskler. Med en crosstrainer tränar man armar, ben, mage, bröst och axlar. Detta inkluderar de flesta stora muskelgrupperna i kroppen. Ju mer muskler man har, desto mer fett förbränner man. Man bör inte bara titta på vågen när man försöker öka sin fettförbränning med crosstrainer. Eftersom muskler väger mer än fett, kan man bli smalare utan att gå ner i vikt. Det bästa är att mäta midja, lår och armar innan man börjar träna. På så sätt kan man se när man förlorar fett, även om vågen inte ändrar sig.

Man kan variera med olika program på en crosstrainer. Om man väljer intervallträning så bygger man upp konditionen. Med lågintensiv träning får man igång sin fettförbränning med crosstrainer. Det är viktigt att känna sin kropp. Går man ut för hårt får man ofta inte det bästa resultatet. Dels är det lätt att ge upp och sluta träna helt och hållet. Men man blir också trött och stel, samtidigt som man inte åstadkommer så mycket med fettet på kroppen.

Det är alltså viktigt att hitta en rytm där kost och motion kompletterar varandra. Genom att bränna av mer kalorier än man intar kan man påverka sin vikt. Samtidigt bygger man upp musklerna i kroppen. Detta ökar fettförbränningen och gör att man blir snyggare. En klar bonus är att man får mer energi och ork genom att träna. Att träna på crosstrainer är en bra träning.