Crosstrainer fettförbränning

De senaste åren har det blivit populärt att träna med en crosstrainer. Man arbetar med både över- och underkroppen samtidigt och kan variera vilket motstånd man vill ha. Om man känner för att köra ett hårt pass är det alltså möjligt. Träningen sliter inte lika mycket på lederna som till exempel jogging eftersom vikten fördelas på hela kroppen. Man kan träna både kondition och styrka, samt öka sin fettförbränning med crosstrainer.

Crosstrainer modeller

När man vill gå ner i vikt är det viktigt att kombinera motion med rätt kost. Vilken diet man än väljer, bör man äta mindre än man gör av med. För att öka fettförbränning med crosstrainer väljer många att köra lite lugnare pass, flera gånger i veckan. Det stämmer inte att man förbränner mer om man tränar hårdare. Just under träningen så kan det nog vara så, men man vill att fettförbränningen ska fortsätta långt efteråt. Därför rekommenderar man lågintesiv träning. Kroppen återhämtar sig snabbare, men förbränningen fortsätter.

En annan anledning till varför det fungerar bra med fettförbränning med crosstrainer är att man bygger upp sina muskler. Med en crosstrainer tränar man armar, ben, mage, bröst och axlar. Detta inkluderar de flesta stora muskelgrupperna i kroppen. Ju mer muskler man har, desto mer fett förbränner man. Man bör inte bara titta på vågen när man försöker öka sin fettförbränning med crosstrainer. Eftersom muskler väger mer än fett, kan man bli smalare utan att gå ner i vikt. Det bästa är att mäta midja, lår och armar innan man börjar träna. På så sätt kan man se när man förlorar fett, även om vågen inte ändrar sig.

Man kan variera med olika program på en crosstrainer. Om man väljer intervallträning så bygger man upp konditionen. Med lågintensiv träning får man igång sin fettförbränning med crosstrainer. Det är viktigt att känna sin kropp. Går man ut för hårt får man ofta inte det bästa resultatet. Dels är det lätt att ge upp och sluta träna helt och hållet. Men man blir också trött och stel, samtidigt som man inte åstadkommer så mycket med fettet på kroppen.

Det är alltså viktigt att hitta en rytm där kost och motion kompletterar varandra. Genom att bränna av mer kalorier än man intar kan man påverka sin vikt. Samtidigt bygger man upp musklerna i kroppen. Detta ökar fettförbränningen och gör att man blir snyggare. En klar bonus är att man får mer energi och ork genom att träna. Att träna på crosstrainer är en bra träning.