Bantningsguiden.com

Chili för naturlig fettförbränning

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Chili för naturlig fettförbränning

Chili är något många använder i matlagning utan att vara medvetna om dess gynnande effekter för just bantning och viktnedgång. Faktum är att Chili är en av våra naturliga fettförbrännare och kan både användas i matlagning och bantningspiller för att främja viktnedgång. Många studier har gjorts i ämnet och idag anses Chili som ett fungerande bantningsmedel, läs vidare för att få djupare förståelse om hur chili kan hjälpa dig gå ner i vikt.

Hur hjälper Chili fettförbränningen?

Genom ämnet Capsaicin som finns i Chili, vilket både ger energi samt ökad fettförbränning. Det är också detta ämne som ger hettan i Chili, desto mer av detta ämnet i chilin desto bättre effekt ger den ifrån sig. Därmed kan man konstatera att man ska leta efter de hetaste chili-frukterna för att maximera sin fettförbränning. Det finns en utförlig beskrivning av ämnet Capaicin på wikipedia.

Det har gjorts flera studier på hur just metabolismen påverkas av Chilipepperar, bland annat en från 2003 där kvinnor drack en dryck med drygt 5g chili, studien visade att kvinnorna hade drygt en 20% högre ämnesomsättning vilken varade i 30 minuter. Andra studier visar även hur energiförbrukningen ökar av Chili konsumption  och i vissa fall andra starka kryddor.

Chili för bättre hälsa

Om det inte vore nog med alla dess hjälpsamma funktioner för att effektivt banta så innehåller Chilipeppar även mängder med vitaminer och antioxidanter. Viss forskning säger också att Chili ska hjälpa till med att sänka aptiten vilket självklart också är en enorm fördel för den som vill gå ner i vikt. Så om du vill ha en liten extra knuff i din viktnedgång pröva att tilläga lite chili i din matlagning eller hitta ett naturligt bantningspiller med chili som ingrediens.