Bantningsguiden.com

Bantningsplåster för viktminskning

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Bantningsplåster för viktminskning

Det finns en mängd olika sätt att gå ner i vikt, och många teorier. De flesta läkare är överens om att det bästa är att äta sund mat och motionera regelbundet. Tyvärr fungerar inte detta för många personer som är överviktiga. De börjar väldigt entusiastiskt med ett program, men efter en vecka eller två ger de upp. Det blir helt enkelt för jobbigt. Ett flertal har blivit hjälpta av bantningsplåster, och lyckats gå ner i vikt.

Hur fungerar bantningsplåster?

Principen bakom bantningsplåster liknar de nikotinplåster som rökare använder. En substans avsöndras sakta och går in i blodomloppet genom huden. På så sätt får man en konstant tillförsel till kroppen. Vanligtvis så hjälper bantningsplåster till med att öka mättnadskänslan. En person som inte är hungrig, har lättare för att kontrollera sina måltider. Man byter bantningsplåster en gång om dygnet, och det rekommenderas att man fortsätter med behandlingen i cirka tre månader. Det bästa är att sätta plåstret på olika delar av kroppen varje gång.

Något som många uppskattar med bantningsplåster är att suget efter mat och sötsaker minskar. Detta gör det lättare att undvika småätande mellan måltiderna, som ofta är en stor anledning till viktökning. De flesta som har försökt banta vet hur lätt det är att ge upp när man konstant känner sig sugen och hungrig. Hela ens vardag blir fokuserad runt mat och man äter ofta ännu mer än vanligt. Med ett bantningsplåster kan man koncentrera sig på andra saker, vilket gör det lättare att hålla sig till en hälsosam diet.

Vilka olika bantningsplåster finns det?

Ett vanligt bantningsplåster är Hoodia, som är framställt från en afrikansk kaktus. Hoodia innehåller ett ämne som ger signaler till hjärnan att magen är full. Ofta är preparatet blandat med andra örter som ökar känslan av välbehag ännu mer genom att ge energi. Eftersom Hoodia bantningsplåster bränner av fett, och inte muskler, brukar man gå ner i vikt ganska snabbt.

Ett annat populärt bantningsplåster är baserat på ett sjögräs som finns i kustområdena runt Norge, Skottland och Irland.Den heter Fucus vesiculous och innehåller bland annat jod. Tillsammans med de andra ingredienserna  påverkar den ämnsesomsättningen i kroppen, samt bryter ner fettreserverna. Även med detta bantningsplåster känner man sig mätt under längre tid.

Också från växtriket kommer Acai bantningsplåster. Det innehåller ett sydamerikanskt bär från ett palmträd. Detta bär, Acai, är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det ökar kroppens förmåga att förbränna fett, och minskar också hungerkänslorna. Man får även mer energi med Acai bantningsplåster.

Med bantningsplåster kan man naturligtvis inte äta precis vad man vill och hoppas på att man går ner i vikt. Det är viktigt att ändra sina matvanor, för man vill ju inte gå upp i vikt igen. Man ska inte bara äta rätt mat, men också vid rätt tidpunkt på dagen. Men det blir lättare att hålla sig till en diet, till och med under en längre period, om man slipper hungerkänslor och sug. Om man kombinerar bantningsplåster med rätt mat och motion kommer man snabbt och lätt att gå ner i vikt.

Har du prövat bantningsplåster, lämna gärna en recension nedan!