Bantningsguiden.com

Xantan

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Xantan

Ett av de största problem många upplever när de försöker gå ner i vikt, är konstant hunger och sötsug. Det kan vara så kraftfullt att man inte tänker på annat än att äta. För många är detta anledningen till att de inte lyckas banta, utan ger upp innan de nått sitt mål.

För att motverka detta kan man ta ett kosttillskott som Xantan. Det är ett populärt bantningsmedel som säljs i kapslar. De innehåller en kostfiber som framställs genom en fermenteringsprocess. Man tar 2-4 kapslar cirka en halvtimma innan huvudmålen, tillsammans med ett stort glas vatten. Denna kostfiber är vattenlöslig, och bildar ett gel i magen.

Hur fungerar Xantan?

När man sväljer Xantan blandas det med de vätskor som finns i magsäcken och sväller upp till ett gel. Detta gel tar stor plats i magen och gör att man känner sig mätt. Om man tar det innan måltider behöver man inte äta så mycket för att bli mätt. Kroppen kan inte bryta ner Xantan, utan det går genom tarmarna och kommer ut den naturliga vägen.

När Xantan passerar genom tjocktarmen fermenteras det ytterligare. Detta hjälper tarmen att fungera normalt, något som kan vara svårt när man bantar. En liten bieffekt som kan göra stor skillnad. Det är viktigt att dricka mycket vatten när man tar Xantan. Man ska inte öppna kapslarna, utan svälja dem hela. På så sätt startar processen med att forma gel nere i magsäcken.

Eftersom Xantan fyller upp magsäcken håller mättnadskänslan i sig lång tid. Detta hjälper även blodsockret att stabiliseras, så suget efter mat och sötsaker minskar. Om man äter en balanserad, lågkaloridiet samtidigt som man tar Xantan, är det mycket lättare att gå ner i vikt.

Xantan innehåller inte bara kostfiber, utan även vitaminer och mineraler. Det är lätt att lida vitaminbrist när man håller sig till en hård diet eller bantningskur. Genom Xantan får man allt inkluderat, också antioxidanter. En del känner av lite extra gaser när de tar Xantan, men det brukar gå över med tiden.

Maximera effekten av Xantan

Många tar Xantan i kombination med ett annat bantningspiller. Reducer och Xantan är en vanligt kombination. Med Xantan känner man sig mätt och stabiliserar blodsockret. Med Reducer får man fart på ämnesomsättingen. Tar man dessa kosttillskott i samband med en bra diet går det snabbt att gå ner i vikt. Det är också viktigt att motionera när man bantar. Det hjälper kroppen att bränna överflödigt fett och ger mer energi.

Med Xantan blir det mycket lättare att gå ner i vikt. Om man lär sig äta rätt och motionera regelbundet kommer man kunna hålla sin idealvikt. Många tycker om Xantan för att det inte tas upp av kroppen. De bildar helt enkelt gel i magsäcken och kommer sedan ut. Det är lätt att kontrollera hur mycket man äter när man inte är för hungrig när man sätter sig till bords. För andra är det regleringen av blodsockret som hjälper mest. Det brukar ta en vecka ungefär för sötsuget att försvinna. Som med alla andra bantningsmedel bör man vara motiverad när man tar Xantan. Det är inget mirakel medel, utan man måste lägga om kosten.