Bantningsguiden.com

Bantningskur som fungerar

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Bantningskur som fungerar

Många som hör ordet bantningskur tycker att det har en negativ klang. De tänker på svältkurer där man är hungrig dygnet runt, en stackars person som sitter och petar i en sallad medan alla andra äter kött och potatis, osv. Men en bantningskur inkluderar ofta så mycket mer än bara att dra ner på hur mycket mat man äter och gör din bantning lättare och mer effektiv.

Det är sant att man inte kan äta vad man vill när man följer en bantningskur. Normalt måste man även ändra hur stora portioner man intar. Hela poängen med en bantningskur är att gå ner i vikt, genom att reglera sin kost. Men det är inte alls nödvändigt att lida när man bantar, det är en gammal myt.

Bantningskur för välmående

Hur man mår beror alldeles på vilken bantningskur man väljer att följa. Man får se lite på hur motiverad man är, och hur ens liv i övrigt ser ut. Går man precis igenom en stressig period, kan det vara smart att välja en bantningskur som inte kräver alltför mycket tid och involvering. Det finns program där man får en detaljerad meny, som man ska följa vid varje måltid. Man behöver inte tänka efter vad man ska äta, eller hur mycket, allt finns redan nerskrivet.

En del människor behöver gå ner mycket i vikt, och det på relativt kort tid. Om man behöver en viktig operation, till exempel, får man inte vara överviktig. Hjärtat klarar ofta inte av en operation om man inte är i någorlunda god form. Om detta är fallet kanske man måste välja att följa en lite strängare bantningskur. På det sättet kan man gå ner i vikt snabbare. För den som har stor övervikt brukar det gå ganska fort att bli av med många kilon på en gång.

Många som börjar med en bantningskur känner sig trötta. Det är också vanligt att man får huvudvärk i början. Detta kan vara en indikation på att kroppen håller på och ställer om sig till nya matvanor. Ofta brukar det gå över efter några dagar. Det kan vara en bra ide’ att gå till en läkare innan man börjar en bantningskur, bara för att vara på den säkra sidan.

Balansera din kost under bantningskuren

Det är viktigt att balansera kosten när man följer en bantningskur, och kanske till och med gå efter en diet. Även om man går ner snabbt i vikt om man svälter sig, så lönar det sig inte i längden. Kroppen behöver vissa närinsgämnen och vitaminer. Om man utesluter dem under en längre period så kan man bli sjuk. Det brukar också påverka viktminskningen, gör det svårare att bli av med överflödiga kilon. Detta gör att det kan vara speciellt bra att komplettera med vitamin tillskott och bantningspiller för energi och ökad ämnesomsättning

För att man ska ha maximal nytta av en bantningskur, är det viktigt att undvika att man lägger på sig allt det man gått ner. Många har hört talas om jojo-bantning. Om man vill att viktminskingen ska hålla i sig efter en bantningskur, är det viktigt att lägga om sina matvanor. Man kan inte banta hela livet, men man kan alltid äta sund mat. En bantningskur ska vara en inkörsport till ett hälsosamt liv. Man kommer både att må bättre samt få en snyggare kropp.

Har du prövat en bantningskur? Berätta och lämna en recension nedan!