Bantningsguiden.com

Banta med hjälp av Grönt Te

Sök

Länkvänner

Bildelar expert

Läs mer >

Länkar

GI-Metoden

Läs mer >

LCHQ dieten

Läs mer >

LCHF-Metoden

Läs mer >

Atkins-Diet

Läs mer >

Banta med hjälp av Grönt Te

Att antioxidanter är hälsosamt är kanske ingen nyhet, men något du bör veta är att antioxidanterna I grönt te kan hjälpa dig med din viktminskning samtidig som det främjar din hälsa. Studier har nämligen visat att katechiner (en antioxidant i grönt te) hjälper vid fettförbränning.

I studien som utfördes i England fick över 100 människor i olika ålders segment pröva på en konsumtion av 625 mg katechiner utvunnet från grönt te samtidigt som en placebo grupp fick 39 mg koffein vilket också återfinns i te plantan. Under perioden tränade båda grupperna regelbundet för att se maximal effekt.

Resultatet av studien var att de som tagit grönt te både gått ner mer i vikt och förlorat med i fett. Forskarna kom därmed fram till att grönt te ökar fettförbränningen, och gör att du får ut mer av dina träningsansträningar. Ni kan läsa mer om studien här.

Andra hälsoeffekter från grönt te är bland annat sänkt kolesterol samt en förbättring i artär funktionen, en kinesisk studie har också visat att personer som konsumerar grönt te har en 50% lägre chans till stress relaterade symtom.

Hur du effektivt kan banta med Grönt Te

Att få extra förbränning genom grönt te kan vara så enkelt som att börja dricka det regelbundet, ett annat alternativ är kosttillskott eller bantningspiller där grönt te extrakt har kombinerats med andra effektiva bantningsmedel. Grönt te kan dock konsumeras på flertalet sätt och det är upp till dig själv att hitta det som passar dig bäst.

Grönt Te bantningstips

  • Om du föredrar att dricka grönt te, drick flera koppar om dagen så du får ett konstant flöde av antioxidanter, 3 koppar om dagen är absolut ingen överdrift.
  • Låt teet dra minst 4-5 minuter innan du dricker det för att katchinerna ska frisläppas.
  • Pröva olika teer och inte enbart de från det gamla standard märket, det blir både roligare och godare om man lyckas hitta en ny favorit.

Summerande kan man säga att grönt te är en fantastisk komponent att inkludera i ens bantningsmetod, oavsett om man gör det genom te drickande eller bantningspiller. Bevisligen behöver bantning inte vara så jobbigt som man kanske trodde, utan man kan komma ur det med fler saker att uppskatta än man hade från början, ett av många exempel är grönt te.